Sluggern&Shego

Vi lever i en utnyttjad värld med stort V.

En gammal anteckning för ca 2 år sen:

Bilen rullade upp på motorvägen strax efter 16 när vi slutat jobbet och tanken slog mej när jag såg ut över hela sthlm och dess många hus av olika slag. ”Vad fan har vi gjort med världen?!” Det är fyrkantiga,opersonliga,kalla,stora betongkuber till hus överallt. Vägar slingrar sej mellan husen i olika höjder och över hela världen, från land till land. Vi har även fordon i luften, i vattnet och under marken. Var det verkligen meningen att vi människor skulle bli så smarta?

Vi river upp marker. Vi sliter på ozonlagret. Vi förorenar luften och vatten. Vi har tillomed förstört varelsen människa. Aldrig har vi varit så feta, deprimerade och beroende av varandra.

Vi tar förgivet att inget annat djur ska bestämma över oss. Älgen är skogens konung och lejonet är alla djurens härskare. Men tydligen är människan vald till att vara statsminister och persident över hela universum.

Vi skulle behöva visa hur pass smarta vi egentligen är. Vi borde ta vara på (så kallade) våran värld, visa den respekt och ha begränsningar för våra påhitt.

Här sitter jag mitt i rusningstrafiken och får såklart först av allt upp bilarna i huvudet. Vi skulle bestämma från och med precis nu att icke miljövänliga bilar skulle vara förbjudna att tillverkas. Det skulle iaf vara en början på våran städning efter allt vi har ställt till med för våran jord.

Det var nog aldrig riktigt meningen att vi skulle bli såhär pass smarta…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback