Sluggern&Shego

Lockigt i-landsproblem utan kommunikation.

Här sitter jag med lockigt hår. Lockigt eller inte, här sitter jag iaf! Lockigt .. krulligt.. skruvat.. Min arbetsdag har varit helt skruvad. Eller först var den great! Vaknade tidigt, pigg och gla'! Men det finns i-landsproblem och det finns i-landsproblem. Mitt för dagen är att folk är pedanta och svåra att göra nöjda. Jag fick nämligen klagomål idag på jobbet, från samma avdelning som alltid, gör jag sån stor skillnad och katastrofalt jobb hos dom? Men inte på någon annan avdelning? Påpeka en sak på fredagen - jag svarar trevligt och ordnar upp det på måndagmorgon trodde jag. På tisdagen ringer min NYA chef och ger mej en utskällning, eller ja, en tam påpekning med dryg stämma om fredagens problem. Det var inget akut,brådskande eller i närheten av livshotande. Jag hade inte ens den blekaste om den här saken det klagades om, jag hade aldrig fått lära mej det!.. Varför kan man inte prata med varann på en vuxen allvarlig nivå när man möts i korridoren istället för att springa till chefen för små,små ting? Vad är det för fel med att kommunisera med varandra?? Kom igen nu, jag är yngst på hela stället med goda marginaler! Bör jag ha vassare attityd och vara kaxig? Ska det verkligen vara nödvändigt? Jag är inte sån. Jag kan bli arg, riktigt arg, men det ska krävas mycket för att få ur mej det. Jag har aldrig varit riktigt förbannad på den här arbetsplatsen, idag var jag förbannad från 7-13 så jag fick huvudvärk  .
Jag är glad för att Barbro & Mirek finns vid min sida!

Strax ska jag bege mej till gymmet. Tvinga ner adrenalinet i benen och löpa bort det. Nu har jag avreagerat mej i tal, text och tanke så det känns redan bättre. Varför vara långsinnt mer än jag ändå är? Skaka av mej det, göra mitt jobb och se happy ut, så blir det !

Have a fucking nice day..

WESC

Nu ugglar lurarna i mossen! Jag bara älskar mina lurar!

Dagens tips! Dagens tips!

Dagens tips: Unna dej att spendera pengar! På snygga ting, glädjande personer eller bekväma situationer. Jag tror det är hälsosamt!

Dagens låt-tips: Bon iver - Skinny love

Fräsiga dagar på Kullen

Härliga, sömnbristande, onyttiga, dyra och framför allt glada dagar bjuds det på här på Kullen Västerkärv. Full fräs hela tiden, sena kvällar, upp tidigt och jobba och massa umgänge med folk. Jag är glad men kokobello tierd!
Fnittrig tjejkväll på måndagen med sköna Catti, glada Maria, rara Matilda, tuffa Amanda och systrarna Roslundh. Det görs om snart och jag hoppas att jag kan hänga med ända in på småtimmarna då, för denna gång skulle jag upp och jobba tidigt dagen efter. Tack för höga skratt, heta diskutioner och soft sällskap, my ladies!
Tisdagen blev det lite film med en hyffsat bakfull syster, sova och sen fick vi för oss att "Biljard på en pub? nja.. Bio? Mja, bättre iaf.. Hälsa på moster i Saltsjöbaden var länge sen! Vi gört!" Så det bar av efter ett snabbt förvarnande samtal. Fantastiska spontana idéer!
Onsdagen bjöd på shopping utan dess like! Catti, Loppan och jag drog upp till Skärholmen vid 13. Första två timmarna var jag lojj, hittade inget som min själ hettades till utav. Men POFF! Så stod jag där med 5 olika påsar, tunga som lätta! Shoppa är vi kvinnor bra på iaf, det ska ingen karl ta ifrån oss inte. Spendera pengar is the shit!
Så nu sitter jag här i min nya galet sköna college-tröja från Fishbone som jag är tok nöjd med, ska knyta på mej mina sprillans turkosa Puma sneakers nu också för in-gåing och efter vila till musik blir det troligtvis en promenad med grannens hund.


Anna har eventuella planer att hälsa på mej över helgen. Jag vill skrika av gläjde!!

Have a nice day!!


Sssmutt !

SMUTT! (ordet "smutt" är något som vi roslundh'are enbart nyttjar, tydligen! Det är något som våran far Nocke alltid sagt. Så vi har faktiskt inte vetat att folk inte vet vad det betyder. Dess innebörd är så som dom bekanta orden: fint, schysst, gott och framförallt bra.) Jag bor ihop med min syster i en vecka från igår. Det blir möjligtvis någon natt och dag veckan efter det också, det berorpå min avlösning Linda. Syster Loppan har svårt att sova ensam trotts sina 23, snart 24, år, hon har separationsångest, på riktigt fallows! och nu är hennes älskade utomlands hos sin far i två veckor. Klart man ställer upp! Roligt är det för den delen också, vi kommer bra överrens, blir ofta hyper av varandra, sjunger sång på sång, dricker båda kaffe med mjölk och kan prata om allt och ingenting. Vi är bra ihop! vi är SMUTTA!
I skräddarställning med datorn en aning dåligt lutad i knät, en redig kopp gott zoega och mörk choklad med havssalt i ska jag sitter här en bra stund. Med hög musik och klappningar på katten Pisspiss, om hon kommer och slår sej ner i närheten vill säga. Denna katt är väluppfostrad men får göra vad hon helst känner för. Jag inväntar energi. Energi till att ta på mej något slappt och bekvämt, hämta grannens stissiga unghund och gå en promenad innan den ljusa himmlen blir mörk. Jag lär har ett antal timmar på mej att samla energin på.. SMUTT!
Oh ! Jag kom just att tänka på en sak.. Det är ju fredag! Byta kaffen mot en bärs?? Näe, jag är lugn på den fronten nu för tiden. Det var värre på "min tid". It's over and out. Men jag är inte bitter! Nej jag kan hålla igång längre o bättre på koffein. Jag är som bäst då.
Igår stog jag framför spegeln och upptäckte något onaturligt ! I mitt eget ansikte! Hur kan jag glömma? Strange! Jag har ju nämligen en liten piercing i underläppen på min högra sida. På tiden efter ett misslyckat försök att ha en tunn tunn ring där, att skaffa mej en annan ring, nu är det bara en silver stav. Min piercing är bekväm. Jag tycker om min piercing.. Aa, det gör jag nog fan fortfarande.. SMUTT!

framför mej: återhämtnings-tisdag!

Det gick segt på gymmet idag, med all förståelse faktiskt. Blev ju gymma torsdag, promenad fredag, spinning tidigt på lördagen och hockeymatch på söndagen. Och nu konditionspass måndag. Maadre så seg jag är nu. Återhämtnings-tisdag imorgon! Den blir fylld med fikor, middags-sovning och chill ala chill. Som en söndag på en tisdag.. ?

Jag har bytt design på min blogg här också, som vissa säkert ser. Inte så omständigt som många tror och jag är ganska nöjd! Förutom att jag gillar färger, men jag får väl slänga in någon tjusig färg på texten eller nått! I hope you like it anyway!

Fridens!!

väcker tigern i dej, grrreat!

Efter ett inlägg på facebook att jag fikat med min perfekta, glädjespridande och en aning stressande syster, och jag avslutade med "väcker tigern i dej! grrreat!".. så kom hennes kommentar som är värd att läsa:

"Loppan Roslundh: jag är din frostade flake i vintermörkret, din kalasiga puff i vårsolen, ditt speciella K om sommarnätterna och din krispiga havrekudde i höstregnet! aldrig behöver du hungra efter ditt genuina sällskap i denna mjölk drickande porslinsvärld. skeda mej i soffan till en fil-good film eller yogg(i)a hurtigt med mej...jag passar även bra naket naturell eller tillsammans med bär, du är det sötaste bäret i min värld..

Fanny Roslundh
hahaha, flingan, du är fil(is)en i mitt liv. För det där var nog det bästa jag nånsinn hört !"


Choklad veckor på Kullen

Att chilla hos Loppan & Måns är något extra. Det är trivsamt, inbjudande och framförallt roligt. Jag var där en dag i veckan direkt efter jobbet och lyssnade igenom deras spelningslistor medans Loppan/syster cindarella städade, mer behövs inte, förutom en skvätt kaffe då. Dom har mycket konstiga saker för sig, som jag gärna vill tillägga att jag gillar det och lär göra nått liknande i mitt hem sen. Så som deras snöre med gamla nycklar i olika storlekar i taket, djungelklubbor i blomkrukor och på diverse andra ställen (fast nu har dom en pause med det och klubborna ersätts med choklad) och mycket mer. Varje burk har även sin funktion, det finns alltid något i burkarna som står lite här och var i huset - allt från pussel till vattenpipakol. Mangefikt häng iaf!


Idag blir det att göra en liten snabb comeback i hockeyn en söndag som denna! Det ska blir roligt, jag är taggad, glad och dryg. Vi får se hur det går! Jag ska göra det för skoj skull, förstår inte varför det ska göras annars? Sanningen är att jag denna säsong har ledsnat och av andra anledningar lagt hockeyn på hyllan. Men då och då på skoj, varför inte?
Igårmorse var jag uppe i farten redan kl.06.37 sen blev det spinning kl.09.00 - härlig start på en lördag må jag säga! Sen bjöd resten av dagen på lite tvättning och film-maraton, lördagsgodis ingick också, som jag gjort mej förtjänt av!

Sweet att du är i min blogg och kikar btw! :)



Göteborg . Dance fuckers

Klockan är 05.32,jag dricker mitt morgon-kaffe, kladdar detta på en lapp och jag har just läst tidningen. "i vår är färg det nya svarta" säger dom, men det vet jag ju redan. Så har det varit i min värld sen ett bra tag tillbaks nu. Jag älskar färger. Jag älskar att sova också, det är nog en bra idé att ta med en redbull till jobbet idag.
Appropå det så blev jag nekad till att köpa energidryck i Göteborg iförrgår när jag var där på besök över helgen. Alla heter Glenn i Göteborg!! Oerhört larvig lag, men kanske lika behövligt som min morgon-kaffe?
Men nu har jag slutat jobbet och dricker min efter-jobbet-kaffe och varför inte skriva ner det jag syltade ihop på lappen imorse tänkte jag? och lite till:
Göteborg ja! Hel schysst resa dit ihop med Zander, förbannat roligt där - fullt ös medvetslös! och jobbig resa hem. Men på resan hem hade vi sällskap utav äckel-gose-kvallster-djuret Stephanie också, hon åkte ju ner några dagar innan oss eftersom syster Tessan fyllde år. Men. Satan vilken bra helg! bästa på väldigt länge skulle jag nog vilja påstå. Dock började det inte bra, Zander eller Jimmy som han heter i förnamn, fick först punktering innan avfärd (som tur var, innan avfärd!) sen när detta var ordnat ville den inte starta alls. Den hela början på resan slutade med ett samtal av mej "Hej mamma! Tänkte bara säga att vi har din bil till Göteborg!..", sen bar det av! Utång på fredagen - chill på en pub med en liten dans på bordet utav mej tillägnad Stephanie och Jonathan, och lite vilse-körning miss i nassen efter det. Hemkomst: 03.40 maybe.. Lördagen bjöd först på att umgås med familjen Eliasson - underara och fruktansvärt söta kids! Roligt att träffa Tessan också, länge sen sist! Efter mat och diverse i deras tok varma, supermoderna, flotta hus så blev det utgång igen. Fullt ös medvetslös på krogen Trädgår'n, jag var nykter men dansade satan (som aldrig förr faktiskt!) med Zander till stängning vid 04.00, dom andra hakade på rätt duktigt också såklart, men vi hade pallat minst en timme till, vi var på g som faen! Förutom den stackars gravida Tessan som ledsnade på oss vid 2 tiden. Hemkomst: 05.00 cirkus..
Så nu är Tessan ett år äldre, min fot är sönder dansad med hjälp av en gammal skada och jag börjar bli nykterist (?)
Chillout! Mot sherwoodskogen.. eller mja, gymmet iaf! :)